U sklopu projekta „P.s.-Pokreni se!“ dana 6. veljače 2020. održana je prezentacija užeg projektnog tima kao dio aktivnosti promocije deficitarnih zanimanja.

Prezentacija je održana u OŠ Slunj s početkom u 12:40.

Predstojnica HZZ-a, gđa. Mehle učenike je upoznala sa deficitarnim zanimanjima, mogućnostima nastavka školovanja te stanjem na tržištu rada. Predstavnica Obrtničke komore gđa. Kućas, objasnila je razliku između JMO i klasičnog sustava obrazovanja, predstavila stipendije koje se nude upisom u deficitarna zanimanja, mogućnostima napredovanja upisom u ista te sve do otvaranja svog obrta. Prikazan je i video koji na slikovit način prikazuje kako bi svijet izgledao da ne postoje obrtnici i poduzetnici iz sektora ovih zanimanja.

Učenicima su uklonjene predrasude o tim zanimanjima kao isključivo muškim, već im je dano do znanja kako napretkom tehnologije ova zanimanja mogu raditi i žene.

U sklopu prezentacije gosti predavač iz privatnog sektora gosp. Krašina i gosp. opisali su svoj put od upisa u jedno od deficitarnih zanimanja do samog zaposlenja.

Na kraju prezentacije koordinatorica projekta gđa. Bago zahvalila se prisutnima na dolasku te ih uputila u mogućnostima posjeta proizvodnim pogonima različitim poslodavcima na području Karlovačke županije, koje će biti uskoro organizirano.

Djeca su tokom cijele prezentacije aktivno sudjelovala u komunikaciji sa članovima projektnog tima a neki su iskazali i želju za upisom u deficitarna zanimanja. Nakon prezentacije podijeljene su programske brošure o deficitarnim zanimanjima.

Nositelj projekta „P.S. pokreni se!“ je Javna ustanova Regionalna
razvojna agencija Karlovačke županije, a više o projektu možete saznati
na web stranici : https://www.pokreni-se.eu/.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.