U sklopu projekta P.s.-Pokreni se dana 29. siječnja 2020. održana je prezentacija užeg projektnog tima kao dio aktivnosti promocije deficitarnih zanimanja.

Prezentacija je održana u OŠ Banija uz podršku stručnog tima kojeg čine predstavnici projektnih partnera i predstavnik privatnog sektora.

Prezentacijom su učenici upoznati sa zanimanjima koja su potrebna na tržištu rada. Rečeno je kako deficitarna zanimanja ne moraju isključivo biti muška zanimanja već napretkom tehnologije i žena mogu bez poteškoća raditi u ovim zanimanjima.

Učenicima su predstavljene i stipendije te uvjeti za njih, također i mogućnosti zarade tokom školovanja. Prikazan je i video koji na slikovit način prikazuje kako bi svijet izgledao da nema obrtništva.

U sklopu prezentacije gosti predavači iz Tvornice Turbine Karlovac, opisali su svoj put od upisa u školu do zaposlenja u jednoj od bolji tvrtki na području Karlovačke županije. Na kraju prezentacije koordinatorica projekta zahvalila se prisutnima na dolasku te ih uputila u mogućnostima posjeta proizvodnim pogonima različitim poslodavcima na području Karlovačke županije, koje će biti uskoro organizirano.

Nositelj projekta „P.S. pokreni se!“ je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, a više o projektu možete saznati na web stranici : https://www.pokreni-se.eu/.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.