U razdoblju od 16.-24. siječnja 2020. godine održane su radionice za promociju poduzetništva nezaposlenim osobama.

Voditeljica projekta P.s.-Pokreni se, Danica Bago pozdravila je prisutne te se zahvalila na odazivu i sudjelovanju na projektu. Ukratko je predstavila projekt i koncept prezentacije.

Radionicom su nezaposlene osobe dobile uvid što je potrebno kako bi bili uspješni poduzetnici. Pomoću psihologijskih vježbi procijenili su svoje vještine, tj. vidjeti kako stoje sa samopouzdanjem, jesu li spremni na rizik, podnose li neizvjesnost, jesu li optimisti i slično.

Također predstavljeni su i pravni subjekti koje mogu otvoriti ukoliko se odluče na poduzetništvo. Nazočni su dobili informacije kako otvoriti j.d.o.o. kako d.o.o., koje su razlike te koje prednosti pojedinog. Osim trgovačkog društva predstavljen je i obrt te kakvi mogu biti (povlašteni, vezani te slobodni). Zadruga je također jedna od opcija ukoliko se odluče na poduzetništvo. Prikazani su i troškovi otvaranja pojedinog poslovnog subjekta.

Za sam kraj radionica, gđa. Maja Bošnjak sa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavila je mjere samozapošljavanja. Nezaposlene osobe dobile su sve potrebne informacije ukoliko se žele prijaviti na potpore za samozapošljavanje.

Nositelj projekta „P.S. pokreni se!“ je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, a više o projektu možete saznati na web stranici : https://www.pokreni-se.eu/.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.